As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

Välkommen till inUse, Josefine Granding Larsson!

Read 914 times

Josefine Granding LarssonNyligen började Josefine Granding Larsson som projektledare och konceptutvecklare på inUse. Hennes specialistområde är mobila tjänster.

Vad tror du blir ditt största bidrag till inUse?

– Jag är duktig på webb, men framförallt har jag nischat in mig på mobilt. Med drygt åtta års erfarenhet av koncept i mobilen kan jag ge inUse en bredare kompetensbas.

Vad gjorde du innan du började på inUse?

– Jag kommer senast från en tjänst som konceptutvecklare och projektledare TV4 Expressen Mobilab och har innan dess bland annat arbetat som mobilchef på Aftonbladet, startat Bonnier mobila tjänster och varit redaktör för digitala medier på Stockholm City.

Vad ser du mest fram emot med att jobba här?

– Att få jobba tillsammans med fler. Jag har ofta jobbat själv.

Vad är en bra mobiltjänst?

– En mobiltjänst måste vara genomtänkt för att vara bra. Eftersom skärmytan är så liten är det viktigt att verkligen tänka efter innan man släpper en tjänst – vad är det användarna egentligen vill ha? Man ska inte ta för givet att användaren vill ha mindre information/funktion bara för att det är i mobilen. Egentligen handlar det om beteendevetenskap och om formgivning. Och sunt förnuft.

Vilka är de tre bästa mobiltjänsterna just nu?

  • Eftersom jag älskar projekthanteringssystemet Basecamp och använder det till det mesta, både i jobbet och privat, är det underbart att de äntligen släppt en officiell mobiltjänst.
  • Reeder är min favoritapp för Iphone. Här får jag hela mitt rssflöde in i mobilen på ett oerhört smidigt sätt.
  • Att Swedbank kommit med bank-id på simkort är en fantastisk mobiltjänst. Nu längtar jag bara tills det funkar på micro-sim så vi med Iphone 4 kan använda det också ...