— 1 min read

Välkommen till inUse, Kim Dinh Thi!

Read 733 times

Efter ett års äventyr i Kanada har Kim landat hos oss på inUse. Hon inspireras av att lyssna till andra kreativa inom branschen och är en designer som hellre frågar för mycket än för lite.

Hur hamnade du på inUse?

Sara Doltz kontaktade mig för mindre än två år sen för att se om jag ville börja på inUse men då hade jag planer på att åka till Kanada i ett år så vi bestämde att vi skulle höras efter att jag hade varit där. Och det gjorde hon när jag kom hem! Kändes bra att börja med något nytt!

Vad har du gjort tidigare som betytt mycket för dig?

– Jag brukar förstå mer i efterhand vad jag har gjort för intryck än under pågående projekt. Två projekt som jag har jobbat med som jag är stolt över är dels ett beräkningsverktyg för separerade föräldrar, där det skulle vara så enkelt och lättförståeligt som möjligt. Den skapar nytta och används fortfarande.

– Ett annat projekt var när jag jobbade med en bank där jag skulle göra det så säkert som möjligt för kunder. När jag kan hjälpa människor och göra vardagen lite enklare och smidigare.

Vad driver dig och vad är dina styrkor?

– Sätta användaren i fokus och nyfikenhet. 

Vad jobbar du allra helst med i projekt eller är ditt drömprojekt?

– Helst något jag inte har gjort tidigare, t.ex. ny bransch eller teknik jag inte har jobbat med. Jobbar helst med ett gäng kreativa, öppna och roliga människor. Då blir det kul att jobba tillsammans!

Vad har du för designfilosofi?

– Fråga hellre för mycket än för lite.

Vad är dina inspirationskällor till det du designar?

– Innan pandemin gick jag på väldigt många föreläsningar och har jobbat som volontär för meet-ups för jag tycker det är kul att lyssna på andra kreativa och kunniga människor och få höra deras syn och perspektiv. Jag inspireras av dem jag jobbar med och produkter jag använder själv.

Vad tror du är nästa stora grej inom UX eller Service Design?

– Har varit aktuellt ett tag redan men något som jag tycker att man fortfarande ska tänka på är inkluderande- och etisk design.

Några handfasta tips hur man lyckas med sin design?

– Testa, testa, testa! Testa din design och våga fråga om hjälp.


Det finns plats för dig med. Skicka din ansökan så hör vi av oss.