— 1 min read

Välkommen till inUse, Lotta Willstedt

Read 294 times

En senior User Experience Designer har börjat på inUse i Malmö. Tio års erfarenhet och med den kanske viktigaste egenskapen av dem alla. – Jag är en väldigt bra lagspelare, bra på att lyssna på andra, säger Lotta Willstedt.    

Jobba inom UX? Se vad inUse har att erbjuda!

Med erfarenheter från bland annat Sony och Nationalencyklopedin har inUse fått en riktig förstärkning. En User Experience Designer med bredd.

– Jag har jobbat i tio år med användbarhet och interaktionsdesign. Och jag inte bara jobbat på Sony utan jag har flyttat på mig och breddat mig. Inom Sony flyttade jag också, jag jobbade med supportfrågor och hela livscykeln, med Customer Journeys exempelvis, säger Lotta Willstedt.    

– Senast var jag på Nationalencyklopedin. Mina bästa erfarenheter därifrån är att det var en helt annan målgrupp. Elever och lärare som hungrade efter bra material och upplevelser, de var inte så vana vid det. Och att gå från bok till digitala läromedel, där lärde jag mig jättemycket. 

Med erfarenhet och talang har lyhördheten visat sig värdefull, att kunna ta in användarna och medarbetarna är såklart viktigt.

– Jag är en väldigt bra lagspelare, bra på att lyssna på andra. Bra på att ta in användarperspektivet och se behoven. 

Customer Journey Mapping – gud, vilken bra metod

Och när frågan kommer vilken metod, vilken taktik som är mest givande, kommer svaret med eftertryck.

– När jag jobbade med Customer Journey Mapping – gud, vilken bra metod – den är både visuell och kommunikativ utan att den blir tråkig. Den samlar så många perspektiv, från användaren och businessperspektivet. 

– Man går till en produktägare och visar och de får aha-upplevelser och insikter ”här har vi en brist, varför gör vi inget åt det?”. Det blir så uppenbart för alla att så ser det faktiskt ut. 

När Willstedt för fundera över vad som är mest lockande att jobba med, vad som skulle vara ett drömprojekt, så kommer ett lite mer privat intresse fram.

– Om det hade gått att kombinera interaktionsdesign med gardening och trädgård på något sätt… Trädgård är min hobby, ett stort intresse.

Jobba inom UX? Se vad inUse har att erbjuda