— 1 min read

Välkommen till inUse, Love Sootalu

Read 496 times

Han är inte rädd för att göra misstag och är en fena på att omvandla möten med människor till gränssnitt. Vi tog Love Sootalu, ny UX-designer på inUse Malmö, till förhörsrummet för att ta reda på vem han är.

Välkommen Love, hur hamnade du på inUse?

– Jag pluggade interaktionsdesign på Malmö Högskola och inUse har alltid upplevts som en auktoritet inom det området. Jag tycker inUse har ett bra synsätt och väljer att använda design för att göra nytta i världen, det ville jag också göra.

Vad har du gjort tidigare som betytt mycket för dig?

– Innan jag började på inUse jobbade jag som designer för en SaaS-produkt som hjälpte rekryterare som jobbar in-house att hitta nya talanger till deras företag. 

Vad driver dig och vad är dina styrkor?

– Jag tycker om att lära mig nya saker. Det driver ofta mig och projekt framåt.

Vad jobbar du allra helst med i projekt?

– Identifiera och vidare lösa problem för affär och användare. Få målen och gestaltningen av lösningen att bli konkret.

Vad har du för designfilosofi? 

– Det är lika viktigt att förstå vad som driver mina kollegor och andra intressenter i projektet som att förstå användarnas behov.

Vad är dina inspirationskällor till det du designar? 

– Mänskliga interaktioner, de säger ofta hur folk tolkar en situation det kan sedan översättas till ett gränssnitt. Och sökmotorer – för att få en bild av hur människor förhåller sig till ett ämne och se hur andra löser samma eller liknade problem  

Vad tror du är nästa stora grej inom UX och/eller Service Design?

– Jag upplever att UX-kompetensen växer inom andra områden, så jag tror att rollen som UX-designer kommer att bli mer av att hålla ihop och facilitera designprocessen lika mycket som att göra det faktiska designarbetet, speciellt när det kommer till komplexare teknologier och datamängder där andra roller behöver lösa de tuffaste designproblemen.

– Några handfasta tips hur man lyckas med sin design? 

– Var snäll och var inte rädd för att ha fel.

 


Kom och jobba med oss du med! Vi finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.