— 1 min read

Värdet av snygga utskriftsversioner

Read 557 times

Under flera år har jag skrivit ut så absolut lite jag bara kan i jobbet. Hemma har jag aldrig haft en skrivare. Men det finns ett tillfälle när papperna flyger ut ur skrivaren – när jag ska resa.

Eftersom jag flyger till SXSW på torsdag har jag fått anledning att närmare bekanta mig med tre olika tjänster som erbjuder specialanpassade utskriftsversioner. Dels konferenstjänsten Lanyrd som presenterar alla seminarier under SXSW Interactive (dessutom bättre än den officiella sidan), dels Tripit där jag samlar alla mina flyg- och hotellbokningar till resan och avslutningsvis Google Maps (för allt det där som man kanske hinner mellan alla seminarier).

Lanyrd på webben

Lanyrd på webben.

Snyggt. Möjlighet att markera seminarier att gå på eller bara att följa. Snabbknappar för att filtrera vilka evenemang som ska visas.

Lanyrd på papper

Lanyrd på papper.

Skalar bort allt onödigt. Jag kan tycka att de missar två saker. 1. Varje dag borde vara på ett eget papper. 2. Klockslag borde vara tydligare. Man ska inte behöva leta efter det. Tripit har löst det mycket bra (se nedan).

Tripit på webben

Tripit på webben

Här göms en hel del extrainformation: Bland annat väderprognos och direktlänkar för att checka in och kolla om flighten är i tid.

Tripit på papper

Tripit på papper

Allt överflödigt skalas bort och det viktigaste förstoras upp: klockslag, sträckor, flightnummer och adresser.

Google Maps på webben

Google Maps på webben.

Google gömmer många avancerade möjligheter. Fokuserar tydligt på nyttan.

Google Maps på papper

Google Maps på papper. Kartan.Google Maps på papper. Bilder.

Två intressanta detaljer ur utskriftsversionen: Det går att fokusera om och zooma in och ut i kartan innan man skriver ut. Alla platser har ett Google Street View-foto vilket förhoppningsvis underlättar att hitta rätt.