— 1 min read

Vi växer – välkommen Andreas

Read 323 times

Andreas Ringedal är vårt senaste tillskott på Göteborgskontoret. Vi frågade ut honom om hans drömuppdrag.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag har pluggat till civilingenjör inom design och produktutveckling vid Linköpings Universitet. En utbildning där teknik och design sätts i ett användarperspektiv och som beaktar hela kedjan, från idéstadie till färdig produkt eller tjänst. Efter examen har jag arbetat inom fordon och medtech med både fysisk och digital produktutveckling. Jag har med andra ord en bakgrund av blandad karaktär. Det jag saknat i tidigare jobb är bristen av och förståelsen för vad en ordentlig användarresearch har för betydelse, något som är högsta prioritet på inUse!

Vad är det allra bästa med att arbeta som interaktionsdesigner?
– Det bästa är variationen, problemlösandet, bredden och det faktum att det handlar om att sätta människan i fokus. Det är ett omfattande fält där allt från strategi och research till visualisering ingår. Det blir aldrig tråkigt. Utvecklingen av nya tekniker och metoder går snabbt och det gäller att hänga med. Det är definitivt ett yrke som ligger i startgroparna och det är spännande att vara en del av dess utveckling.

Hur ser ditt drömjobb ut?
– Att få jobba med designutmaningar i ett större perspektiv som påverkar den stora massan, finns det dessutom inslag av fysiska produkter är det ett plus. Teknik blir mer och mer integrerat i samhället och det ligger en stor utmaning i hur ska vi tänka för att på bästa sätt utveckla för våra behov, fokusera på vad som faktiskt skapar värde och hur vi designar för ett hållbart samhälle. Det är superspännande områden.

– För att komma dit tror jag det är viktigt med team som involverar tvärvetenskapliga kompetenser för att få en bredd så att behov och intressen fångas upp i ett tidigt skede. Sen så får vi absolut inte glömma att involvera slutanvändarna från början för att validera koncepten och behoven, det är då innovation föds.

– En dröm jag har är att få arbeta med designresearch på olika platser i världen. I och med den ökade globaliseringen finns det mycket att lära från andra delar av världen men samtidigt är det väldigt viktigt att ta vidare den kunskap och erfarenheter vi har här. Det finns många bra sätt man kan påverka till att jorden ska bli en bättre plats för alla, som designer är du i allra högsta grad en viktig del av den utvecklingen!