— 1 min read

Vi vill ha mer av allt – 4 enheter per person 2018

Read 229 times

Medan många tillverkare satsar på att trycka in så många funktioner som möjligt i de smarta telefonerna verkar det inte vara vad konsumenterna vill ha. Gartner tror att situationen är den motsatta – vi vill ha ännu fler gadgets, för olika ändamål.

Analyshuset Gartner uppskattar att det idag finns 7,8 miljarder installerade uppkopplade enheter som smartphones, surfplattor och wearables. Om tillväxten fortsätter i ungefär samma takt kommer siffran att vara 8,3 miljarder om två år.

De tror också att användare på mogna marknader kommer att ha fler än en eller två enheter. Vi kommer snart vara uppe i minst tre eller fyra per person. Grundenheterna kommer vara smartphones, surfplattor, enheter med dubbla funktioner och notebooks. De mer nischade enheterna kommer dock växa till sig rejält, till exempel smarta klockor, hälsoband, smart glases och helt nya typer av uppkopplade prylar som till exempel smarta betalningskort och kameror.

– Kombinationen av att fler och fler snabbt tar till sig ny teknik, snabbare nätverk och att människor vill/behöver vara konstant uppdaterade för att ta fler beslut "på språng" kommer att leda till att ännu fler enheter behövs, säger Anshul Gupta, research director på Gartner.