— 1 min read

Webinar: Mätbar Design

Read 826 times

Många investerar idag i design – kanske är din organisation en av dem som förstått vikten av god design? Men hur ser vi till att arbetet som designers gör skapar nyttan som vi tänkt oss?

Vi på inUse tror att all design går att mäta. Det är bara så vi säkerställer att den design som vi tar fram åstadkommer den förändring vi vill uppnå. Vare sig målet är nöjdare kunder, ökad konvertering eller en bättre arbetsmiljö så är det fullt möjligt för alla verksamheter att mäta. Det är så man ser till att nytta och effekter nås – både i nyutveckling och i arbetet med kontinuerliga förbättringar.

Den 16 juni bjuder inUse in dig som vill lära dig att börja mäta design, till att vara med på lunchföreläsningen där vi går igenom:

  • Hur man kan börja inkludera mätbarhet i sitt arbete
  • Hur man kan tänka kring mättal och vad man vill mäta.
  • Hur man kan börja i liten skala, se nyttan och skala upp efterhand.

Webinarets föreläsare Tomas Andersson som jobbar på inUse har lång erfarenhet av att mäta design. Han har arbetat som UX designer i 15 år och jobbat med organisationer som H&M, Västtrafik, Göteborg stad, Jeppesen, Resfeber och Benify.

– Det är viktigt att mäta effekterna av designförändringar då det är det enda sättet för oss som jobbar med en tjänst, produkt eller system att veta att vi faktiskt får ut den nyttan vi vill få ut, säger Tomas Andersson.

Hur har det hjälpt dig i projekt? 

 – Att jobba med mätbar design skapar ett tydligare ramverk i diskussionerna kring vad exempelvis en tjänst skall kunna göra och hur väl den skall kunna göra detta. Ofta efterfrågas funktionalitet och förbättringar internt inom ett företag och det är kanske den som kan göra mest väsen av sig som får igenom sina förslag först.

– Genom att utgå från mätbara mål kan vi validera att problemen faktiskt existerar och om dom inte göra det, vilket inträffar relativt ofta, så kan vi fokusera vår energi på andra mer kritiska förbättringar, menar Tomas.

Anmäl dig enkelt här. Vi ses den 16 juni!